16.10.2014 11:26:12 Klicek
Re: Nešťastni ze svého psa
Doporučuji shlédnout pár dílů série Znalec psí duše, je to na youtube, a pak s ní začít pracovat, máte-li samozřejmě čas, vůli a ochotu. Hodně lidem se nebude líbit můj názor, ale ono je to téměř vždy o lidech a stačí změnit přístup (a být důsledný) a nastane změna i u psa. I když chápu, že ne každý se chce přizpůsobovat potřebám psa, ale na druhou stranu - to si měl každý uvědomit, než si psa pořídil. Je to přece živá bytost a má také svoje potřeby. Pokud jsme schopni dát jim, co potřebují, jsou skvělými společníky.
I já mám zkušenosti se psem, kterého jsme se ujali - jevil se z začátku jako mazlík, pak "Z ničeho nic" jako problémový, než jsme zjistili, že s ním špatně "komunikujeme".
Za sebe můžu také doporučit konzultaci nebo i "výcvikový víkend" u pana Bradáče v Herolticích u Tišnova. Nám moc pomohl a s ostatními psy jsem byla svědkem "zázraků". Upozorňuji, že neuplatňují žádné násilí, bití, cukání, vše řeší se psy v klidu, dokonce stahováky aj. jsou zde zakázány. Za všechny psy, které jsme na jediném kurzu potkali - asi 4 letá boxerka a o něco mladší pitbul, oba psi na začátku kurzu vypadali, že zlikvidují všechny psy, kteří se kolem nich objevili. Ukázalo se, že NEJSOU agresivní ani dominantní, ale naopak bojácní. Za 4 dny učení a cvičení jsme mohli podnikat společné venčení, ten rozdíl byl neskutečný.
Odpovědět