16.10.2014 13:03:00 leli
Re: Nešťastni ze svého psa
Já jen přispěju drobně k té výchově, my máme šeltii, taky uštěkanou a nedůsledně vychovanou. Určitě existují nevychovatelní psi, ale např. náš určitě vychovatelný je, je spíš nedocvičená. Začala jsem ji zase hodně odměňovat oblíbenými pamlsky za splnění pokynu a zase jsem ji začala trochu víc cvičit. Poslouchá mě teď opravdu hodně, přibíhá s vidinou odměny, ale vidím, že velmi selektuje, kdo ji volá, mladší děti nebere moc vážně a chtělo by ji cvičit i v náročnějším prostředí. Nejvíc s ní chodí ven nejstarší dcera, moc cvičit se psem ji nebaví, ale zase začnou spolu chodit do "psího" kroužku, tak třeba... Ale zase chodí na společnou procházku s jinými psy.
Co se týče toho štěkání na psy, tak to bylo podobné, projevuje se tak u ní její bázlivost, když na sebe s jiným psem řvou, tak odpoutávám její pozornost povelem, odměňuju pamlskem, ale nejlépe preventivně, než se situace vyhrotí. Je to o hodně lepší, když potkáme psa, tak spíš zírá na mě, co dostane. Zhoršilo se to trochu před háráním, teď si psů, kteří nevyjíždí přímo na ni nevšímá.
Bojí se velkých psů, hlavně labradorů, na cvičáku jako štěně dávala hodně najevo svou podřízenost, ale zvládala je pohodě, zhoršilo se to až po prvním roce.
Nešťastní z ní tedy nejsme, je miloučká, doma s ní žádné problémy nejsou, ale to pořvávání a vrhání se na jiné psy mi vadilo hodně. Bohužel ona za svou povahu taky nemůže, je to pro nás trochu výzva a plusy rozhodně převažují. Určitě bych si taky nechala poradit nějakým odborníkem.
Odpovědět