13.11.2014 9:25:12 Arien+2
Re: Vyber papinaku
Pro tolik lidí asi 6l, a záleží co v něm hlavně chceš dělat.
Na indukci to už dělají asi všechny značky. Já jsem musela jsem svůj dlouholetý oblíbený Fissler kvůli indukci vyměnit. Teď mám WMF, sadu dvou hrnců s poklici, a k tomu jsem dokoupila "normální" poklici, takže je můžu používat i jak oběžný hrnec.
Ale pro mně je nezbytnou součástí kuchyně, vařím tedy hlavně kvůli rychlosti. Zejména maso, a nedovedu si představit vařit jinak rýži.
Liší se hlavně způsobem zavírání poklice. Pokud jsi ho nikdy neměla, tak bych spíš doporučovala si to někde vyzkoušet.
A poklici rozhodně otočnou. Kdysi dávno jsme měli doma ten s "pákovou" s tím principem deformování víka, a měl po čase tendeci se otvírat (tedy ne natlakovaný, ale i tak je to dost nepříjemné), takový bych nevybrala, myslela že už seto nedělá ale mají to myslím pořád ty levné varianty,.
Funkcí moc nemívají, jen třeba dvě pozice na nízký/vysoký tlak, a některé (nejdražší) i vychytávky jako digitální ukazatel tlaku
A pak příslušenství - parní koš, případně ta normální poklice
Asi bych viděla jako praktickou odmítelnou rukojeť, aby se dala i poklice dát do myčky.
Odpovědět