13.11.2014 9:28:19 Modřinka
Re: Vyber papinaku
Mám výběr čerstvě za sebou. Jsme šestičlenná rodina, v papiňáku vařím minimálně třikrát týdně, nedám na něj dopustit. Mám dvojče, tj. malý a velký hrnec s jednou poklicí. V menším dělám např. kousky masa do rizota, plátky, mleté na omáčku, ve velkém polévky, guláše, maso v celku, velké kosti, atd. Šikovná je k tomu i obyč poklice. Určitě bajonetové zavírání, ne prolamovací poklice. Dále jsem sledovala, aby alespoň spodek byl vhodný do myčky, poklice tam bohužel nesmí. A pro mě byla také důležitá skladnost- minulé hrnce měly dlouhou rukojeť, vadilo mi to jak v myčce tak ve skříňce, tak jsem sáhla po typu bez dlouhé rukojeti. A až si vyjasníš, jaký by měl být teoreticky, doporučuji vyrazit do krámu a vzít jich pár do ruky. U některých mi třeba ty plastové části přišly nekvalitní, nebo se mi s ním špatně manipulovalo. Vychytávky typu "přesné nastavení teploty" považuji za blbost, naopak nastavení vyššího a nižšího tlaku využívám.
Odpovědět