Re: jak dostat do tříleťáka tablety?
mám tři děti a všechny nechtěly jíst léky, každý se to naučil jindy a šlo to jinak.
nejstaršího syna přesvědčila moje mamka asi ve 2,5 - do té doby jsme se prostě rvali, polykat talbety začal až v devíti letech, kdy skončil s mononukleozou v nemocnicfi. Do té doby jen sirupy, ale pozřel.
Dcera prostřední asi od dvou a půl let dobrovolně polyká tablety, nesnese přeslazené sirupy, radši spolkne.
Syn nejmladší aktuálně 4,5 - tragédie, tragédie, tragédie..
všechny osvědčené metody selhaly, jediný co si nechá dát je čípek. navíc 3 tím rokem bere léky na imunitu.
te´d je už podruhé na antb, beru zásadně tablety.. a řeším to tak, že mu to nasypu nadrcené do kakaa.
Mám vyzkoušené, že to nepozná, on to vypije hrozěn rychle a na kakau je životně závislý.
Aktuálně mu tam dávám penicilín, ale bacha na to, já to dycky prvně ohřeju, ochutnám, jesstli je správná teplota, dám kakao a pak až těsně před tím než mu to dám tam nasypu rozdrcený prášek, protože kdyby to tam bylo dlouho a rozleželo by se to, tak by to bylo hnusný a poznal by to.
Jinak pokud nepije kakao, tak kde co se dá schovat do gumového bonbonu, nebo do jogurty,
ukecat bys ho neukecala? nadrtit a pidi množství vody do stříkačky a sníst a rychle zapít?
Odpovědět