4.12.2014 21:44:30 Winky
Re: Jak dostat do tříletého dítěte tablety?
dcera taky uměla zvrátit léky a sirupy..... i při hospitalizaci to byla trojmužná disciplína udržet ji na lehátku tak, aby jí mohla doktorka píchnout Pendepon (až asi od 8 injekce začínala dcerunka povolovat). I prostý odběr krve byl drámo pro mě, sestru, doktorku a všechny v čekárně. Okolo 3. roku jsem teda nějak využila její zájem o to "co to jsou bacily", začali jsme si ukazovat obrázky, koukat co v těle dělají (super seriál Byl jednou jeden život, stačí třeba jen nějaký konkrétní díl - třeba o zubech, o krvi atd, ten prvně je zrovna dost nezáživný pro menší děti), vysvětlovali jsme jak tělíčko uvnitř bojuje s těma bacilama ošklivejma :) a že k tomu boji potřebuje zásoby a ty do těla posíláme právě těma tabletkama. Najednou bylo po vzpírání a i když protestovala že to chnutná hnusně, dokázala spolknout lék (a pokaždé jsem jí připomínala, že chutnat jí to nemusí protože to není dobrůtka ale pomoc pro tělo proti bacilům, a když to nechutná jí, co teprv ty bacily jak se budou šklebit že to není dobrý).
Odpovědět