Re: Nevýchova
No jo, tohle je hrozně těžký, odhadnout tu míru, kdy to začíná být komerční a vypadá to, že to je jen pro peníze. Už jsem se s tím setkala u více projektů. Já to chápu tak, že když do toho člověk dává všechno, tak to taky musí něco přinášet, jinými slovy, člověk musí z něčeho žít. Zároveň ale lidi hrozně neradi platí za služby tohoto typu a je těžký najít cestu, jak svoje služby nabídnout. Já nemám ráda podbízení, ale je mi jasný, že se hrozně těžko prodává jakýkoliv podobný projekt, přitom za tím stojí spousta práce, zkušeností a času.
Co se týče samotné Nevýchovy, dala mi hodně co do pochopení a zlepšení vztahů nejen s dětmi, ani jsem nepotřebovala absolvovat celý kurz. Jak psal Mirek, někdy je víc pozorovat, netlačit, jen sdělovat.
Dnes je všude plno různých metod vedoucích k tomu, jak se vyhrabat z problémů, myslím si, že by si každý měl vybrat, co je pro něho momentálně prospěšný a jít dál, nebrat nic striktně, neexistuje univerzální způsob pomoci pro všechny, protože každý jsme originál.
Odpovědět