26.2.2015 14:24:39 Dream
Re: Potřebuju pomoc, kam mám jít, existuje něco takového?
Risulko, pokud ma tvůj syn dg. poruchy autistickeho spektra, skola je povinna mu vypracovat IVP. Skola na integrovane deti pobira dotace a pobírá dotace i na asistenty. Pokud ma tvůj syn nárok na asistenta, skole byl schválen, pak je skola povinna mu asistenta poskytnout. Ja zcela chapu, ze syn je ze skoly strasne unaveny a doma uz nema silu jakkoliv pracovat. Veskere cinnosti, ktere nam pripadaji automatické, pro nej jsou velmi namáhavé, musi se strasne soustredit na jejich vykonavani, pak logicky uz nema silu, mohou se zhorsovat úzkosti, prijit i negativni emoce, deprese. Ja bych začala resit primárně skolu, to vidim momentalne jako prvni krok. Pokud by fungovala skola, urcite by se Vam oběma ulevilo i doma.
Dale bych se spojila s nejakym SPC v okoli a využila nejaky jejich program na pomoc synovi i sobe. Appla ma moc dlouhe objednací doby a navic spis jen diagnostikuje.
Myslim, ze cas doma spolu byste si meli zkusit užit a ne se trápit necim, co by mela zastat z části skola. Syn potrebuje doma relax a pohodu.
Odpovědět