2.4.2015 18:16:22 Lassiesevrací
Re: Matematika Hejného
"nojo, ale vysvětlit můžeš něco, čemu rozumíš, ale když rodič sám neumí, nadělá víc škody než užitku, zvlášť když se snaží děcku vnutit svůj postup, který je jiný než postup učitelky ve škole"
S tím ale plně souhlasím. Já něco z Hejného vysvětlím, protože jsem denně se synem ve škole - většinou ne v hodině, ale někdy jo. Navíc syn tam nechodí na celý den a když mi učitelka to učivo dává, tak mi to říká, jak s tím naložit. Ale dcera je ve vyšším ročníku a tam třeba už nevim. Babička jí lámala a nutila sčítat pod sebe, což nebylo dobře, ale já tou dobou byla v Motole a byla jsem vůbec ráda, že se o děti někdo stará, než abych sondovala, co dělají za úkoly. Pak tedy přišla trochu krize, když jsme se vrátili, protože babička brala svou námahu za neoceněnou, zvlášť, když jsem k tomu dostávala denně sprchu typu "měly by víc číst, míň koukat na televizi, víc počítat a denně psát diktáty". Ona je tchyně zlatá, ale bývalá učitelka a v tomhle neviděla, že my se hlavně potřebujeme dát do kupy jako rodina, tak jsme třeba všichni naskákali do postele a koukali spolu na pohádky. No ale to už zabíhám.
Odpovědět