13.4.2015 13:58:40 Klarisanek
Re: Rovnátka - nutnost nebo byznys?
Jestli je číslovka 79 v tvém nicku datum narození, tak nevím proč píšeš, že jsi na rovnání stará. Opravdu nejsi, já jsem o 10 let starší a teď jsem s rovnátky po dvou letech skončila. Horní patro jsem rovnala před mnoha lety, ale dolní se mi začalo křivit až po 40tce věkem, tak proto končím s rovnátky až teď. Já narozdíl od tebe celé dětství nasazovací poctivě nosila, ale můj ortodoncista byl vůl jak lev, nic neuměl, takže celé to trápení nemělo vůbec cenu. Ano, v dospělosti už je to dražší, ale pokud tím trpíš a máš z křivých zubů komplex, tak přesně jak píšeš - odpustíš si novou TV a vrazíš to do rovnátek. Zase v našem věku našetřit např. 10 tis není tak hrozné. A hlavně je tu jedna věc, kterou mi vysvětlil parodontolog ke kterému jsem šla pro posouzení, protože jsem nechtěla slepě věřit ortodoncistům a chtěla jsem si ověřit, zda se mi po rovnátkách v pozdním věku zuby neuvolní a nevypadají. Ne, nevypadají, naopak křivé zuby se častěji kazí, takže srovnání je v každém věku přínosem a spolu se správných čistěním prodlouží životnost zubů a hodně let.
Odpovědět