20.5.2015 13:28:26 Jana
Re: Znamkovani v prvni třídě
Tak my máme podobný problém s pí učitelkou. Včera přinesl syn ze školy písemnou práci z matematiky, počítala jsem to a měli 70 početních operací ( plus, mínus, rozklady, větší a menší atd..Jedeme Hejného matematiku). Jako mě to na první třídu přijde extra hodně. Syn má problém se soustředěním, takže první část písemky v pohodě ( i tak měl ale z většiny cvičení 1-, protože se nedej bože jednou spletl ( třeba v příkladech kde jich bylo 12 měl jeden špatně a už půl stupně dolů..) no ale ke konci, to už byla katastrofa - i věci, které opravdu umí už nedal, nejen že to nestihl o hodině ( a nebyl sám), dodělával test o další hodině, což bylo čtení, takže děti do toho četly a ti co dodělávaly, tak počítaly.. Takže výsledek je ten, že má z jednoho cvičení, kde bylo 24 příkladů typu např. X plus/ mínus 5 = 12 - děti měly doplnit to X, tak měl 5 špatně a už dostal 4-... Co dodat, počítat umí, to víme, občas se asi splete, OK ale prostě hodinový test v první třídě mě přijde masaakr a známkování tohoto typu taky. O ničem to nevypovídá?? Proč se vůbec musí v první třídě takhle stresovat, má to být vše formou pohody a zájmu o poznání a ne drilu, abych přinesl jedničku.. Jsem znechucená a zvažuju změnu školy
Odpovědět