11.8.2015 21:30:51 zerat
Re: Domácí pekárna
Malino, za mě: 11 let jsem na pekárnu pěla ódy,- protože jsem neměla srovnání s pořádným kuchyňským robotem s kvalitním, silným hnětačem. Pekárna u nás sloužila opravdu dobře, jen mě štvalo, že vcelku s nejistým výsledkem. Dalo by se říct, že nebyla záruka, že se mi z ní těsto podaří - občas bylo vynikající, občas nic moc a špatně kynulo... psala jsem to tenkrát sem na diskuse a spousta uživatelek mi psala, že to se u pekáren stává a že je to asi kvalitou mouky... jenže když jsem potřebovala, aby bylo vynikající, tak se zrovna nepovedlo a bavilo mě to míň a míň. Chleba z pekárny nám chutnal, ale je fakt, že býval takový jiný než klasický, na který jsme zvyklí z obchodu - měkčí kůrka, střídka mokřejší - prostě takový "buchtoidní".
Od ledna peču kváskový chleba a co chodím do diskuse zabývající se pečením kváskových chlebů, tak většina odchází od pekárny ke koupi pořádného robota s dobrým hnětačem, kde je příprava těsta za 10 minut hotová, těsto je geniálně prohnětené, lepek hezky uvolněný, těsto je senzace. Pak těsto kyne v ošatce a peče se v troubě. Chleba je geniální
A co se týká dalších kynutých těsto je to obdobné, - ještě se nestalo, že by se mi kynuté těsto z droždí čerstvého nebo sušeného zadělávané v robotu nepovedlo a je do 10-15 minut hotové + dalších 40 minut kynutí a můžu zpracovávat tvar a za dalších 30-40 minut už peču
V pekárně je celý proces výrazně delší - kor když potřebuješ těsto z většího množství mouky. Já mám funkční pekárnu už x měsíců na půdě a využívám plně robota - za mě bych pekárnu určitě nekupovala když máš robota.
Odpovědět