18.12.2015 19:47:09 . .
Re: Vánoce na nic
Val, proč budeš vařit kotle jídla - dojdou k vám další příbuzní? To by mě kleplo, kdybych měla vyvářet pro hromadu lidí - no vlastně toho ani nejsem schopná. Něco někdy uvařím, to jo, ale vyrábět slavnostní menu pro iks lidí přesně na daný den, to fakt neumím.
K tématu - děti mám dospělé, to mladší má partnerku, se kterou se zabydluje čerstvě, ale obě zatím chtějí trávit vánoce klasicky (máme to složitější - během ŠD pobýváme postupně ve třech domácnostech, ale vše je v klidu, pohodě, radosti...).
Počítám s tím, že jednou budou chtít již být jinde. Nemyslím si, že z toho budeme s manželem smutní - vystačíme si sami, když bude třeba (zatím ale máme "na starost" babičky a dědu).
Pokud bych měla být úplně sama, asi bych šla běhat - jsem ráda sama, a nějaké velké emoce s konkrétními daty v kalendáři moc spojené nemám. Udělali bychom si s manželem pěkný večer třeba i s dárky jindy, než 24. Stejně tak s dětmi - návštěvu jindy, není snad nutné trvat na ŠD - je to jen datum, tedy pokud nejste silně věřící...
Odpovědět