zaregostrovana...no jo, no...pri dnesnim trendu vychovy deti, kdy ani nevis /miliony ruznych informaci na webu/, co je vlastne spravne, se ani nedivim, ze v tom mnohe matky tapou a tak vznikla vsevedouci vedma BV co vi, co je pro dite nejlepsi. A to se vsim vsudy.
Pri prvnim diteti delas to, co ti vsichni radi, teprve pri druhym nad tim zacnes vic premyslet.
Ja to ted videla u male. Dvacet let rozdil mezi holkama, a rozdil neskutecnej.
Za totace nam vtloukali do hlavy, ze kojeni nic moc /dokonce jednu dobu panoval nazor, ze je materske mleko skodlive/. Pred kazdym kojeni v porodnici jsme si musely /fakt vsechny zensky, vyjimky nepripadaly v uvahu/ bradavky omyvat desinfekci. Mely jsme ji kazda u postele v takovych velky flaskach z umele hmoty a strikali jsme to na prso pred kojenim. A fak potoky.
Se ani nedivim, ze to starsi dite nema zadnou imunitu, a ze cely dosavadni zivot tim trpi.
U te male uz bych to ani nebrala vazne. Vubec bych to nedelala, ani kdyby nade mnou stalo 5 sester. Ani mi nevadilo, kdyz se dite nekde hrabalo a i kdyby jedla hlinu, je mi to fuk.
Mala zadne problemy s imunitou nema.
Ale zase....za male se vsichni hroutili, kdyz melo dite zacpu. Pouzivali se cipky, strkalo se cosi do zadecku kvuli uvolneni a ja nevom co jeste. Tak jsem male udelala odvar z ovesnych vlocek, jako kdysi te velke. A byl klid. Pulka znamych se hroutilo jak diteti skodim. Nasi lekarce jsem to rekla a ona se jen zeptala, jestli to pomohlo a jestli dite nema nejake problemy. Nemelo. O.k....v pripade potreby to pomohlo vzdycky. Zas tak casto to nebyvalo.
Takze pri tom druhem das zu vic na svuj instinkt.
Ale v dnesni dobe internetu se na tebe vali takova spousta rozdilnych informaci, ze ne kazdy je umi filtrovat a je tusiz rad, ze existuje nekdo, kdo vi VZDYCKY jan na to...
Takze ti Norove to delaji cele dobrovolne. Ani je nikdo nemusi nutit a nakazovat.