22.2.2016 10:17:36 Yuki 00,03,07
Re: Prodejní praktiky u řezníka
byli jsme v létě v Rakousku, nakupovat jsme chodili do supermarketů a nestačili jsme se divit, jak to může fungovat - nechali jsme si nakrájet salám - první kolečko nebo dvě odhodila do mísy, aby nám nedala oschlý, špičku vhodila do mísy, dostali jsem jenom pěkná celá kolečka, oni ten zbytek zpracují na pomazánky, určitě se tak moc neošidí, aby to nebylo výhodný
dokonce na přání dělali různý bagety, obložený housky s tím, co kdo chtěl, výběr pomazánek... a to nemluvím o složená salámů a párků
od té doby jsem změnila nakupovací zvyky i u nás, ptám se na složení ještě víc než dřív a nekupuju, pokud si myslím, že by mohl být výrobek kvaůitnější, třeba šunku pod 90 % ani náhodou, dokonce i párky se dají sehnat s vc než 80 % masa, přestože mi tvrdí v nejbližším obchodě, že nad 70 se nedělají... tak je kupuju jinde
co se týká masa, kupuju v celku, co mi zbývá, to si pomelu nebo nakrájím na nějakou směsi sama, ono se to občas hodí, takže u masa to až tak neřeším, málokdo se mi stane, že bych potřebovala konkrétně někoik kusů řízků a nevěděla co se zbytkama odřezků
Odpovědět