22.2.2016 18:49:20 Chmelařka
Rovnátka bezmála v padesáti
Dotaz pro majitelky a majitele křivých zubů - máte někdo zkušenost s fixními nebo snímacími rovnátky ve více než středním věku? Mám hodně křivé spodní zuby, proto se mi špatně čistí a vzniká pak zánět krčků. Parodontózu nemám a můj dentální hygienista tvrdí, že by mi rovnátka prospěla, v čemž se shoduje s mým zubařem. A asi bych si měla pospíšit, sice se při čištění velmi snažím, ale parodontózy se bojím.
Raději bych snímací rovnátka na noc a klidně i na pár hodin přes den, ale když jsem tenhle požadavek před několika lety (nakonec úspěšně) vznesla u tehdy šestnáctileté dcery, byla jsem na ortodoncii za exota. Z fixních rovnátek mám obavy kvůli náročnější zubní hygieně, jídlu a pak taky - pardon - intimnímu životu (do detailů snad zacházet nemusím).
Zajímají mě tedy zkušenosti s výše zmíněnými aspekty fixních rovnátek (zejména s tím posledním, protože bych si skutečně nerada nabourala velmi pěkný vztah, jehož součástí je i intimita, kvůli rovným zubům) a pak s rovnátky v mém věku.
O argumenty proti neprosím, sama mám jisté pochybnosti, ale těm dvěma pánům, co se mi pěkně starají o chrup, důvěřuji.
Děkuji.
Odpovědět