Re: Léčba ve vlastní režii
To se všechno teprve zkoumá, a určitě se různí účinky různých látek a i různé nádory reagují různě. Já jsem to pochopila tak, že rakovina (podle jedné z teorií) může vznikat jako důsledek toho, že imunita vznikající nádor špatně vyhodnotí a pošle tam "špatné" imunitní buňky (Th2 lymfocyty?). Nádory se prý umí maskovat a imunitu mást. Ale ty správné imunitní buňky (Th1 lymfocyty?) jsou pro uzdravení klíčové a chemoterapie je ničí proto, že je zacílená na mladé a rychle se množící buňky (což ty nádorové jsou, ale bohužel nejen ty). Je možné, že některá chemoterapie funguje tak, jak říkáš.
K tomu snížení imunity po chemoterapii - to jsem se dočetla teprve nedávno snad na linkos.cz - že 10-20 dní po podání léku kriticky klesají hodnoty bílých krvinek a je důležité nepřijít do styku s žádnou infekcí. Můžeš hádat, zda onkolog na toto riziko pacientku upozornil... A teprve asi po 4. aplikaci si sestra vzpomněla jí říct, že má pít hodně tekutin, aby se toxiny mohly zdárně odplavit. Člověk jaksi nechce být ke konvenční léčbě zaujatý, ale když to vidí...
Odpovědět