15.3.2016 23:42:01 Neznámá
Re: Sleva na dítě u rozvedených
To jak to má on, zda si něco může měnit nebo nemůže tě fakticky nemusí zajímat. To je jeho problém. Pokud uplatňoval slevu neoprávněně, což tedy zřejmě uplatňoval, jeho problém. Resp. jeho účetní, neb jí neuvedl pravdu, nedivím se že tvrdí že to nejde. Správně by to měla v ročním zúčtování opravit.
Podotýkám že podstatné je odkdy nevedete společnou domácnost, to od kdy je rozsudek o svěření do péče je jen zjednodušení dokazování, ale správně by neměl slevu uplatňovat od měsíce kdy k jeho konci nežil s dítětem ve společné domácnosti (nikoliv domě).
Co myslíš tím "bo to mám rozpočtem" nerozumím - jsi OSVČ? myslíš paušál nebo procento výdajů? Důkladně to zvaž, co se v rámci tvých daní s ohledem na bonus vyplatí, ne co je jednodušší pro účetní ať už tvou nebo tvého ex.
Bonus je dost peněz a nemusí trvat věčně. A mysli na to že jsou to prachy co můžeš využít pro dítě.
A na závěr poznámka - jak ostatně přiznalo nedávno samo ministerstvo, FU nejsou schopni zkontrolovat zda si lidé neuplatňují bonusy neoprávněně, tedy třeba oba manželé na stejné dítě. S podivem tedy, ale tvrdí to, jako důvod tedy pro zrušení bonusů.
Na tvým místě - bonus bych uplatnila pokud by mi to na FU vzali, a jaké starosti s tím bude mít jeho účetní by mně nezajímalo, opravit to mohou, zda udělají, jejich věc, tebe to trápit nemusí.
Odpovědět