2.5.2016 2:03:44 Pam-pela
Re: Strach z boreliózy...preventivně ATB?
kili, já nevím, zda jsem výslovně psala komára (možné to je), několikrát jsem uvedla "jiný bodavý hmyz", a z vlastní zkušenosti jsem popsala malou hnědavou mušku, měla křidélka
. O její anatomii moc nevím, ale jsem si 100% jista, že způsobila nákazu (probíhající přesně podle knih).
A samozřejmě člověk chápe, že jste viděl za svůj život spoustu hodně nemocných dětí a že jste se snažil jim pomoct, jak jste nejlíp uměl...a že jste viděl i "nezodpovědné" rodiče, kteří se nezachovali podle vašeho mínění správně.
Doufám, že se zodpovědně chová převážná většina lékařů...a že k léčení přistupují podle svého nejlepšího vědomí a svědomí
a využívají k tomu vše pro ně dostupné, což je jak je vidět silně individuální
. Nejsme stroje, že? Ani lékaři a ani pacienti.
Ale zde se opravdu bavíme "pouze" o borelióze, takže nemá cenu zabíhat do onkologie...i když u obou jsou výsledky i klasického léčení velmi nejisté, zvlášť pokud léčba začne pozdě.
Proto si právě myslím, že je dobré raději vzít do úvahy i to, že nákaza boreliózou může přijít i jinak, než přes klíště a touto myšlenkou se tedy zabývat i v případě, když pacient tvrdí, že 14 dnů nevytáhl paty z paneláku
.
Odpovědět