27.9.2016 22:36:52 Hanka 75
Re: Ex bude mít další dítě - jak moc to změnilo situaci u vás?
Já myslím, že zatím to tvůj syn bere pozitivně a asi i jeho tatínek a jeho žena. Nepsala jsi jen o tom, jak to bere syn nastávající maminky. Mám pocit, že zatím všichni kromě tebe pozitivně. Chápu, že máš obavy o finance, ale musíš to brát tak, jak tu někdo psal, možná dojde ke snížení příjmů. Možná si tatínek uvědomí, že chce oběma dopřávat obdobně a posune ho to k větším výdajům na starší dítě, možná bude vše naopak. Co je pravděpodobnější by ti asi nejlépe řekl odborník, psycholog, co asi můžeš čekat. Záleží určitě i na jeho stávající ženě-partnerce.
Jinak bych k tomu přistupovala pozitivně, nic jiného stejně nemá cenu. Tvé dítě bude bohatší o sourozence, je ve věku, kdy si mladšího sourozence může užívat (mám děti v tomhle věku od sebe a jsou to kluci a nejsou z mladšího naprosto odvázání a mají ho rádi, užívají si legraci s ním, stěžují si občas, že jim bere hračky-teď roční batole, takže tady je důležité, jak se k tomu staví rodiče, zda mrně smí všechno a starší se mu musí jen přizpůsobovat nebo jestli je vstřícný i ke starším. U nás je miminko pro starší myslím převážně radost). Sama jsi psala, že se synek těší, to je moc pozitivní. A i když ho třeba nebude hned bavit miminko a radost ze sourozence trochu opadne, tak roční, dvouleté dítě by ho už mělo bavit
Jak to dopadne záleží z menší části asi na tobě, a z větší na budoucích rodičích nejmladšího dítěte v rodině, zda neupřou pozornost na nemladší, zda dají prostor i staršímu atd. atd.. Snad dobře a pro všechny to bude přínos
Držím palce
Odpovědět