9.10.2016 11:41:08 Filip Tesař
Re: Volby
Mandelinko, jsou i drobný provozovny nebo živnostníci, co prostě počítaj každou korunu. Odsoudit je jako zloděje je snadný, ale asi nevíš, o čem Alena psala, myslím, že rozhodně ne jenom o večerkách.
Svýho času socdem zvedla daňový minimum a kolik lidí v mým okolí - soukromejch účetních, třeba - hlavně ženských, s tím seklo a šlo na pracák s tím, že pak zůstanou v domácnosti. A není to jen o vládní politice, máš třeba městečka, kde jsou různý drobný obchůdky. Nebo byly, než se radnice rozhodla, že platěj málo a zvedla jim nájem o pětistovku. A šlus - no některý radnice se raději na náměstí koukaj na prázný výlohy.
To je v pořádku, že do takovejch podniků nechodíš, já jsem ale přesvědčenej, že v naprostý většině jde o normální, slušný, poctivý lidi a to, že nějak pracovně fungujou, je pro stát i společnost přínos. Jasně, můžou jít někam za pár šupů do třísměnnýho provozu, za pokladnu nebo dojíždět dvě hodiny sem a dvě zpátky atd. a pro většinu lidí kolem se nic nezmění. Pro někoho je to i přirozenej výběr - ty lidi maj bejt prostě schopnější. Pro mě to tak není, pro lidi na spodku pyramidy mám pochopení, oni toho nakonec tolik z obecnýho neberou, mnohem víc berou ty navrchu.
Odpovědět