2.12.2016 19:35:21 1kulička
Re: EET - shrnutí
Jsi se měla poptat místních, já mohla na Pagu nakoupit sýra, kolik jsem chtěla a taky jsem si vezla domů (byla nám ukázána i výroba a postupy zrání na pažském vzduchu). A byl i v běžných obchodech, akorát dražší než parmazán.....
Jsem překvapená, co lidí tu tvrdí, že jsou chorvati línější a nemají trhy atd...jezdím tam léta a čím dál víc tu zemi i lidi obdivuju....vždyť si vemte, že celé pobřeží je poseté malinkými městy a vesničkami a všechny mají nějaké pěkné historické jádro, všude najdete spoustu restaurací a ikdyž je třeba jídlo průměrné, je pořád o moc lepší než v nějaké vísce v ČR, kde vám nabídnou tak leda smažák a o tom, jak má chutnat káva nikdy ani neslyšeli. Naopak chorvati celkem vědí, co je kvalitní (právě ta káva i jídlo) a že nejsou nacionalisti - tuhle poznámku už vůbec nechápu - do jakého Chorvatska to vlastně jezdíte? Ve všech supermarketech naopak vypichují a označují chorvatské zboží, všimla jsem si toho už před nějakými 8 lety...
A že by ubylo stánků jsem si tedy taky nevšimla, naopak jsem si spíš letos v létě říkala, jak se můžou uživit, když jich tam stojí několik za sebou s podobným sortimentem (ovoce zelenina).
jinak děti majitelů penzionu, kam pravidelně jezdíme studují VŠ a celé léto mají brigády, majitel má normální zaměstnání, kam chodí denně a ještě plní vrše a po večerech je vybírá a "loví" večeři - o lenosti nemůže být ani řeči.
také jsem poznala paní, co byla původně lékárnice, nyní je v důchodu, ale stále sbírá a suší léčivky a vozí je do Zadaru do lékárny....řekla bych, že jinak mluví hlavně lidi, kteří jsou věcí neznalí a to je možná omlouvá, ale porád mě to překvapuje....
Odpovědět