Re: Alexandre Dumas st. - čtete/četl jste to někdo?
"Já jsem klasiky četla na ZŠ a na SŠ a bylo to příliš brzy, většinu té literatury jsem vůbec nepobrala. Pořád si říkám, že se k tomu musím vrátit a přečíst si všechnu tu "povinnou literaturu" znovu, abych konečně zjistila, o čem to je."
Anett, mám to velmi podobně. Uvědomuju si, že když jsem se na gymplu hádala s profesorem češtiny o knížce od Kazana Tichá dohoda, tak jsme měli oba naprosto opačný názor na hlavního hrdinu. Aby ne, on chlap středního věku a já 16-leté ucho, možná i 15-leté. A říkala jsem si, že by mě zajímalo, jestli bych to teď viděla stejně. U spousty knížek jsem přeskákala popis reálií a věnovala se romantickým vztahům mezi oběma hrdiny, včetně Zločinu a trestu , takže jako bych to nečetla. Ale inspiruje mě k četbě klasiky i dcera (17), ta povinnou četbu čte s chutí,třeba Annou Kareninou byla okouzlená.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.