Re: Mapa exekuci
Ale tady nejde o blahobyt exekutorů, ale nastavení společnosti k tomu, že něco vlastnit, používat, něco dělat(dávat děti do kroužků
), tě řadí do akceptované společenské vrstvy.
-No, to je právě ono! Uhodila jsi hřebíček na hlavičku! A připadá mi, že množství věcí a zážitků, které je nutno vlastnit a zažívat je bohužel čím dál větší. A tak si hodně lidí půjčuje, aby měli na to, co se v dnešní době bere jako standart. A tak se limit pro tzv. standart stále zvyšuje.
Z jedné strany tu frčí diskuse o kvalitním odívání, trávení volného času (dovolené), nákupech spotřebičů a z druhé strany požaduješ od současného člověka, aby si spočetl, že jeho příjem pokryje 3x do roka bundu z tržnice a vycházky na kopec?
-No a jak jinak by to mělo být?
Pokud mi moje příjmy stačí tak akorát na výlet na kopec, je na místě se zamyslet proč to tak je a co mohu na tom změnit. Tj. budˇ najít černou díru, kam bezúčelně odtékají peníze a snížit výdaje, nebo zvýšit příjmy, popřípadě obojí. Pokud to z nějakých důvodů nejde, tak mám holt smůlu. To je snad normální ne? A ne si vzít půjčku, abych měla taky to co soused.
Odpovědět