Re: Pečené brambory na plechu
Dělám poměrně často, třeba teď mám ještě zbytek starých brambor. Okrájím, nakrájím na měsíčky, hážu do vody, aby nezhnědly. Pustím troubu, aby se hezky vyhřála (tak na 180°C). Pak do plechu tak 8 stroužků česneku, větší špetka soli, lžíce tymiánu, trochu červené papriky a 2 - 3 lžíce oleje - promíchám. Brambory vyberu cedníkem z vody, dám mezi dvě utěrky a pořádně osuším. Sypu do plíšku s kořením a pěkne v oleji a koření obalím. Dám do vyhřáté trouby a peču tak 20 minut, pak potřesením otočím a opět 20 minut. Pokud nemají pěknou barvu, dám na 5 minut na víc stupňů a bez přikrytí nechám zezlátnout. Výborné k rybě, pečenému skopovému, k smyženému sýru nebo květáku, ale dá se i jen tak. Pokud chci podávat "jen tak" posypu nakonec hrubě strouhaným sýrem.
Odpovědět