7mi,
pozoruji (nejen u Tebe, dělá to třeba i Konvalinka a řada jiných) následující trend:
- jsem nějak zásadně nespokojena s nějakou situací, ve které se výrazně angažuji, ač mi to bere hodně sil a času a mám vztek na člověka, "kvůli kterému to musím dělat"
- nanesu to tady k rozboru
- většina lidí usoudí, že se v dané situaci angažuji extrémně moc a že by to chtělo ubrat, v podstatě mi potvrdí, že člověk, pro kterého si myslím, že to musím dělat, si to nezaslouží a že není pravda, že bych to dělat MUSELA, tj. v podstatě mi potvrdí moji tezi, že toho dělám příliš pro někoho, kdo si to nezaslouží
v tomto momentě ale nastane OBRAT a
- já začnu toho dotyčného a svoje aktivity pro něho OMLOUVAT (ač jsem na počátku nanesla, že i já si o něm myslím, že je lempl a že toho pro něho dělám až příliš), vysvětlovat, že vlastně dělám jedinou možnou a správnou věc, a že ti, kteří s tím tvrzením, které jsem já sama v první fázi nanesla, souhlasili, jsou nějací divní, když si to myslí, a beztoho mají sami taky máslo na hlavě, tak co mají co povídat.
Jako fenomén mi to přijde velice zajímavý, ale zatím si to nedokážu úplně vysvětlit.