Filmy: - Pulp Fiction - Trainspotting - Sophiina volba - Magnolia - Frida - Vykoupení z věznice SS - Půlnoční kovboj (naprosto jsem byla tenkrát šokovaná zobrazenými podmínkami vězení) - Schindlerův seznam, Pianista - Přelet nad kukačím hnízdem
Knihy: v dospívání-
- Dáma s kaméliemi (láska, vášeň, děj, ten konec..) - Láska je jen slovo (J.M. Simmel) - bylo mi asi 16 let, když jsem to četla - zcela unesená a pohlcená příběhem..)
- Mně soudila noc/ Dopis Kláře (Valja Stýblová) - tak ob 5 let si to čtu znova - Naděje má hluboké dno (též V.S.)
Naprosto mě nadchnul V.S. styl psaní, vyjadřování, popisu.. Oba ty příběhy (kniha je spojená - dvě nezávislé na sobě knihy). Od té doby jsem si v antikvariátech dokoupila její další knihy, líbí se mi od ní též: Nevěra, Chtěla bych ten strom, Dům u nemocnice...
Z poslední doby kniha (ač stará kniha zapadnutá v knihovně po babičce) - strhující dramatický rodinný příběh v knize "Krev mé krve" (H.G. Carlisle).. Dokola opakovaně čtu pořád "Čtyři dohody", vracím se ke "Skrytá symetrie lásky" (o rodinných kostelacích - příběhy lidí).
Filmy posledních let:
- Požáry (Incendies) - silný zážitek z průběhu filmu, zápletky a pointy - Cesta (s Viggo Mortensonem) - šokovaná a znechucená chováním lidí.. - filmy Pedro Almodovara - jeho styl, netradiční role postav a prostředí.. Teď nevím, zda natočil i film "Moje druhá kůže" (s Banderasem coby plastickým chirurgem) - to se mi taky líbilo..
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.