| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Pití a nápoje

11.9.2017 19:01:50 sovice

Re: Domácí sirup - proč mizí bublinky?

Ptala jsem se na jiném diskuzáku a získala jsem tuto odpověď:

Není to chemie, ale fyzika. V roztoku cukru a dalších chemikálií je oxid uhličitý mnohem méně rozpustný než ve vodě. Proto po nalití sodovky vyšumí a zbude ho v tekutině jen malé množství. Udržet by šly jako se udržují v perlivých nápojích, tj. dodatečně sytit pod velkým tlakem, netřepat, nemíchat.
Odpovědět
Průběh diskuze (9 názorů)
Téma: Domácí sirup - proč mizí bublinky? Vítr z hor 8.9.2017 19:23
*Re: Proč mizí bublinky sovice 9.9.2017 9:41
**Re: Proč mizí bublinky Bouřka 9.9.2017 9:43
***Re: Proč mizí bublinky Vítr z hor 9.9.2017 10:51
**Re: Proč mizí bublinky pearl 9.9.2017 23:34
***Re: Proč mizí bublinky Vítr z hor 10.9.2017 18:22
*Re: Domácí sirup - proč mizí bublinky? sovice 11.9.2017 19:1
**Re: Domácí sirup - proč mizí bublink... Vítr z hor 11.9.2017 20:21
***Re: Domácí sirup - proč mizí bubli... Žžena 11.9.2017 20:25

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.