3.12.2017 11:42:22 Lexi.
Re: Mám toho plný zuby
V téhle situaci je každá rada drahá.
Já bych radila:
- psychicky se od něj odstřihni. Mě hrozně pomohlo, když jsem si uvědomila, že je mi jedno, co si o mě manžel myslí a dala jsem mu to najevo. Nesnaž se. Nedělej hezké večery, neper mu, nespi s ním, nevař, nesnaž se s ním diskutovat a něco řešit když on nechce.
- Soustřeď se na dítě a na sebe. Jezděte spolu na výlety, na návštěvy.
- Připusť si možnost, že tě opustí. Zajisti šperky, společné peníze, dokumenty. Rozvádějící se chlapy kolem sebe někdy ošklivě kopou.
- Nesnaž se "na revanš" uhnat rychle nějakého chlapa na bokovku, tzv. na zvednutí sebevědomí - to když tak až později.
- Dítěti řekni, že nevíš proč a kam tatínek odchází, že tě to také mrzí, ale je to prostě tak. Pro dítě je to těžké, bohužel, někdy nemůžeme svoje děti uchránit před podobnými nepříjemnostmi.
- Pokud nemáš, snaž se zajistit si slušný finanční příjem nezávislý na chlapovi.
- Promysli si, jak vyřešit bydlení, pokud se rozvedete.
- s rozvodem nespěchej, však můžete žít bez sebe i jako sezdaní a k rozvodu přistoupit až bude situace méně vyhrocená.
- řekni mu, že tato situace je pro tebe nepřijatelná, že pokud to s paní nehodlá ukončit, tak že v tom případě ztratil tebe
- řekni o dané situaci všem v okolí, koho to bude zajímat. Klidně informuj i jeho rodinu, ale počítej s tím, že se možná postaví na jeho stranu a ty budeš ta špatná.
Hlavně se nesnaž vše "schovat pod zástěru", jak se dřív říkalo.
Odpovědět