Re: Co to znamená neviditelný?
Chápu, že jsou věci, které se člověka můžou dotknout, ale celý to považuju za otázku míry.
Sama jsem bývala poměrně dost vztahovačná, tak si myslím, že to můžu porovnávat, a nebylo to vcelku k ničemu. Jsou dvě možnosti - buďto to ten člověk nemyslí zle a nechce se trefit, ale mně to "nesedne" - pak je asi opravdu lepší umět (nebo se snažit naučit) to hodit za hlavu.
Nebo je zlej a trefit se fakt chtěl, a pak by ho člověk měl ponechat jeho hnusným myšlenkám, protože se ve skutečnosti netýkaj toho, kdo byl uražen, ale toho, kdo uráží.
Nemyslím si, že by to u Delete byl ten druhej případ, že by se někdo do ní chtěl trefovat schválně. A aniž bych chtěla zpochybňovat její pocity (protože když něco bolí, tak to fakt bolí a nedá se to "odmyslet"), tak - jak jsem říkala na počátku, že je to otázka míry - je pro člověka, kterej se trefí, ač to neměl v úmyslu, poměrně obtížný odhadnout, ČÍM se to vlastně trefil a na co by si měl dávat pozor, pokud to ten, koho se to dotklo, má nastavený oproti průměru výrazně jinak (protože u toho průměru lze s úspěchem předpokládat, co má potenciál se někoho dotknout a co tudíž není dobrý říkat, ale pokud má někdo ty "váhy" citlivější, tak se to odhaduje hůř.
Odpovědět