24.9.2018 10:47:47 Konzerva
Re: Jak často a jak konkrétně vypadá příprava Vašich dětí na školu v předškolní přípravě?
"já píšu, že věci jako voskovka, tužka a papír jsou fajn pro toho, koho to baví a dělat to chce. Z hlediska nějakého vzdělávání je to víceméně na pytel. Ani děti ve věku 3-7 let nejsou stejné, že. Netvrdím, že je to potřeba plošně zakázat, pouze jsem vyjádřila názor, že k tomu není potřeba děti nutit."
Ředitel jednoho strojírenského podniku mi povídal zajímavou věc. Měli učně z učňáku, kde se dělalo na klasickým mechanickým soustruhu. Pak měli učně z učňáku, o který byl dost mezi rodiči zájem, protože ten učňák měl sponzora, který jim nakoupil vybavení.
A pro toho ředitele byly lepší učni z toho prvního učňáku. Ti, kteří byli vyučení na tom lepším totiž uměli pracovat jen na nejnovější automatice. A když pak přišli do provozu, na horších strojích neuměli. Zatímco ti, co se vyučili u stolu se bez problémů zaučili, protože tím, že si to v reálu ošahali, tak pak neměli problém si to "převést" do toho počítačového programu. zatímco ti, co šli z lepšího a jak ten stroj funguje znali akorát z obrazovky, to měli horší.
Odpovědět