17.1.2019 14:21:38 Sam01
Re: Proč si nepořizovat psa bez PP
Myslím,že to tak 100% neplatí,že PP je záruka toho,že je pes i do budoucna zdravý.
Měli jsme NO s průkazem původu a rodokmenem,že bychom jí snad měli vykat. Její rodiče měli strašnou spoustu ocenění, byli zapojeni do nějakého programu záchranářů atd. A stejně i s PP onemocněla a zemřela asi v osmi letech,což je brzy.
Švagr si před dvěma lety dojel do ČR pro psa. Vždy si vozí psy od nás k nim,protože tvrdí,že u nich se tolik nedbá na tu čistotu PP. A někdy v listopadu z ničeho nic jim pes padl a byl mrtvý. Ani ne dvouletý pejsek a to měl určitě tu nejlepší možnou péči.
Já mám dva labradory. Oba jsou v pohodě. Ten starší má problém s alergií,ale jinak je i v 11 někdy jako bláznivé štěně. Tedy teď poslední rok ho trochu začínají bolet packy,ale jinak je úplně v pohodě. A náš 8-mi letý je v pohodě úplně. A to říkají,jak zrovna labradoři jsou přešlechtění a náchylní na kde co. Sousedi mají dokonce 15-ti letého.
Ale třeba naši měli bráchu od toho našeho osmiletého a umřel jim v šesti letech. Během měsíce byl pryč. Prostě dostal leukémii a nepomohla žádná léčba takže je to stejné jako s lidmi. Dva psí bráchové - jeden je i v osmi naprosto bezproblémů a druhý umřel.
Co mám zkušenost,tak skutečně nejvíc vydrží takový ten klasický voříšek směska všeho možného z ulice.
Odpovědět