Re: Všeho je moc - materialismus a filosofie
Marko,
ano, nejsem schopna posoudit, jestli jsou to velké rozdíly (ta voda navíc v Carte d`or mě nepřesvědčila, že by to byla taková tragédie) a hlavně mě to nezajímá.
Zajímá mě, jestli to, co si kupuju já pro sebe, je v kvalitě, která mi vyhovuje a za cenu, která mi vyhovuje. Pokud jo, tak je mi úplně jedno, v jaký podobě se to vyrábí jinde, a koupím si to. Pokud ne, tak je mi taky jedno, v jaký podobě se to vyrábí jinde, a nekoupím si to.
Třeba prakticky jakejkoli "jogurt" Danone pro mě není žádnej jogurt, protože to obsahuje škrob, nechutná mi to a nechci to. Je mi fuk, jestli ten německej bude obsahovat 20 procent škrobu a ten českej 40, protože míň hnusnej hnusík a víc hnusnej hnusík je pořád jen hnusík.
Naproti tomu u tý Carte d`or, pokud mi bude chutnat, tak tu vodu navíc nebudu řešit a ani mi ten rozdíl nepřipadá tak skandalózní (to by mi připadal, kdyby ta německá obsahovala jen smetanu, cukr a vanilku, a ta česká samý náhražky).
Za podraz bych považovala, kdyby na obalu uváděli nesprávný složení. Takhle se můžu sama podívat a rozhodnout.
Ale pokud to někomu tak moc vadí, tak je v úplným pořádku, že se proti tomu bouří a dává to najevo. Ostatně je to zpětná vazba i pro toho výrobce, že by to tak asi neměl dělat, a že to poškozuje jméno tý značky.
Ale vadí mi, když mi cpe, že bych to taky řešit měla, nebo jsem nějaká divná, případně nepoznám, co je dobrýho a nevadí mi živit se výrobním salámem.
Odpovědět