19.10.2019 20:35:54 Analfabeta
Re: Studium pedagogiky
Kroniko, to já přece vím. Proto říkám, že práce AP, když je postavená takto, je celá špatně. Hele, můžeš být výborný pedagog i psycholog "od přírody", to je spousta ženskejch, ale i chlapů. Máme to přírodou dáno do vínku, a nejenom my, abychom se zas tak moc nevytahovali. Svým způsobem je pedagog i psycholog každá zvířecí máma, která odchovává mládata. Taky je musí vychovat a připravit pro život. Jen u lidí to trvá děsně dlouho. Psinka má za dva měsíce splněno, kočka taky, ale člověk jede v modu rodiče klidně 26 let, do absolutoria svých dětí, a posléze se ještě realizuje u vnoučat. Viděla jsi někdy kočku, psa nebo třeba velrybu, aby pomáhala vychovávat vnoučata? Já teda ne.
Takže někdo je lepší, někdo horší, ale pokud to chceš dělat jako zaměstnání (nebo i povolání, nazvi si to jak chceš), prostě na to musíš mít papír. Bo bez papíru holt nemáš prachy. Já vím, že to žádný absolvent specky dělat nepůjde. A že pro školy je to neštěstí. Ale AP je tam vpodstatě v roli služky, co se mu předhodí ta nejhorší práce, aby ten pedagog mohl odvést tu svoji práci s ostatními dětmi. Tím ho nijak nedehonestuju, jen ti holt polopatě vysvětluju jeho skutečné postavení. Ta práce je důležitá, ale mizerně placená, a lepší to nebude. Dtto máš ve zdravotnictví a postavení zdravotní sestry. Taky dělala odbornou práci a vedle toho tu "služku", kterou dneska dělají zdravotnické asistentky. je to taky práce nutná, když musí přebalit podělaného člověka, přece ho nenechá v exkrementech. Přestože je to práce nutná, je taky mizerně placená. Častokrát ji dělají Ukrajinky, ty do školství ještě nepronikly.
Odpovědět