2.12.2019 10:27:47 Konzerva
Re: Vychytávky na zdobení cukroví
Pokud máš problém se slepováním lineckého nebo podobného cukroví, kde k sobě dáváš dva kousky, tak doporučuji:
1) nedělat malé tvary, ale větší; Vím, ty malé jsou efektnější, ale když jsi matla, líp ti to půjde s velkými a taky toho nebudeš mít tolik (ze stejného množství těsta jich uděláš míň).
2) dělat jen kulaté tvary s minimálními vykrojeními okolo; Ideální jsou hladká kolečka, jde to dobře i s kolečky jen trochu vroubkovanými. Kytičky s velkými lístky, hvězdičky a jiné tvary, se špatně mažou, leze ti pak při slepování ta marmeláda ven.
3) vybrat správnou konzistenci marmelády; moc tekutá je špatná, lepší je spíš tužší, ale bacha, ať v ní nejsou kousky ovoce. to ti pak nepůjdou ty dvou kousky hezky k sobě, to ovoce tam bude překážet. Když je tam jen sem tam občas, řeším to tak, že ten kousek dám doprostřed, aby vylezl tím vykrojeným kolečkem ven a pak tam nepřekáží.
4) moje osobní zkušenost je, že v jedné osobě nestíhám péct tak, abych plynule střídala plechy, aby neběžela trouba naprázdno. Když peču sama, musím mít občas troubu prázdnou. Ve dvou to jede plynule.
5) pokud jde o zdobení polevou bílou nebo barevnou, kdy se dělají obrázky alá perníčky, tak jednoznačně doporučuju koupit trubičky Oetker. Je to hotové a dobře se s tím pracuje. chce to dát tu tubičku na chvíli na radiátor, pak to má akorát konzistenci, že se s tím dobře maluje. Ale bacha, kupovat jen barevné a bílé, ne ty třpytivé. Ty totiž vůbec nezaschnou a jsou furt lepivé.
Držím palce.
Odpovědět