17.1.2020 9:35:00 iiiiiiiiii
Re: Ochránce
Květen 2007:
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/kauza-tyrani-urady-detem-ublizily-naznacuje-sabatova/r~i:article:427506/
Anna Šabatová byla v kontaktu s rodinou Mauerových od loňského října. Tetě Kláry Mauerové obviněné z týrání osmiletého Ondřeje radila, jak postupovat při legalizaci Aničky.
"Vyprávěla mi celý příběh a pro mě je důvěryhodný," řekla dnes v Otázkách Václava Moravce Šabatová. Podle Šabatové jsou za zmizení Aničky nepřímo zodpovědni odborníci, kteří věděli, v jakém stavu se dívka nachází. "Podle mého došlo k hlavnímu selhání, když děti byly umístěny do náhradní péče a nezůstaly s příbuznými."
Podle Šabatové by se měly zkvalitnit sociální služby a posílit terénní služby, tak, aby se v podobných případech nemuseli lidé úředníků obávat.
"Kdyby tato rodina neměla strach z toho, že Aničku dají do ústavu, vyhledala by pomoc daleko dříve," uvedla Šabatová.
-------------------------------------------------------
Paní Šabatová o "Aničce" věděla minimálně od podzimu 2006. Pomáhala "legalizovat dítě bez původu, dítě údajných narkomanů". 13letá holčička bez původu v ČR - je to možné?
7.5.2007 soused rodiny náhodou uviděl na svém baby setu s kamerou svázané dítě a zalarmoval policii.
Kdyby, kdyby... tak by se to celé mohlo provalit mnohem dříve
Pro mě je paní Šabatová naprosto nedůvěryhodná osoba
Odpovědět