13.2.2020 10:58:16 Analfabeta
Re: Reportáž z Úřadu práce
Nesouhlasím. Za poslední půlrok jsem lítala po úřadech víc, než bylo zdrávo. NIKDY jsem se nesetkala s nevolí, s neochotou cokoli vysvětlit, pomoci. Když jsem nevěděla, úřednice byly ochotné mi i pomoci vyplnit potřebný dokument. Ba dokonce se mi stalo, že když jsme něco udělali špatně, tak mi úřednice volaly, abych přišla, že našly jiné řešení. Pak jsem teda přinesla kávu nebo jinou drobnost, protože jsem to brala tak, že to udělat nemusely. Nebo se mi stalo, že dodatečně požadovaly nějaký dokument, já ho měla na mailu. Abych nemusela domů, vytisknout a vrátit se na úřad, umožnili mi dostat se na mail a vytisknout dokument u nich, přestože mají v práci přísný zákaz přístupu na soukromé maily. To taky nemusely dělat, mohly mě pro dokument poslat a přišla bych příště.
Řekla bych, že oproti ouřadům před r. 1989 neskutečný posun k pomoci a k lidskosti.
A ještě bych řekla, že jednání s českými úřady je dneska neskutečně vstřícné. Úředníci za hranicemi nesahají těm českým ani po kolena. Kdo zažil jednání s úřady v Německu nebo v Rakousku, mi možná dá za pravdu.
Odpovědět