Nedávno mě zastavila cizí paní v seniorském věku, kterou znám jen od vidění, ani nebydlí v našem domě.. ze slušnosti pozdravím a jdu dál. Zeptala se mě, zda by se mohl můj manžel u ní stavit a zjistit něco ohledně televizoru, asi jí něco nefunguje. Slušně jsem jí odmítla s tím, že manžel opravdu nepřijde a na opravu (?) televize si může zavolat někoho z rodiny, popř. oslovit sousedy, které určitě zná lépe než mě a mého muže. Dnes mě potkala zase a kdy že může na manžela zazvonit. Paní jsem řekla že ať nezvoní, že ji opravdu nic opravovat nebude a proč mi to vlastně říká, když se vůbec neznáme. Odpověděla, že jsem "velmi ochotná" a že je to teda vděk.
Uvádím na vyjasnění, že paní je aktivní seniorka, zvládá si spoustu věcí zajistit sama. Potkáváme ji v obchodě apod. A určitě není sama, má dcery, jak mi sama řekla.
Pomohli byste cizím lidem v této nebo podobné situaci?
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.