22.9.2020 9:12:36 Marika Letní
Re: Rezignoval Adam Vojtěch
Půlko "Se zdravým dítětem nemiminovského věku se vážně mnohokrát více nenadřeš. Sama mám dítě, se kterým bych ještě mohla být na rodičáku a ten stres a dřina se vůbec nedá srovnat, a to mám velice pohodlnou práci."
Dítě nemusí být nemocné nebo s diagnózou. Jen hodně temperementní a náročná povaha. Jedna moje neteř je zdravé dítě. Od malička velice náročné, neustále vymýšlí, co by vyvedla, prostě taková je. Pravidla a hranice nustále testuje, nedá se na ni spolehnout. Co platilo dopoledne, přece ne nutně platí i odpoledne. S velkým usilím se to věkem lepší. Mít ji na starost je asi tak 50 x náročnější než mý vlastní, nebo jiný dítě. Jeden synovec je zase takovej kamikadze, že jde do všeho po hlavě, neustále úrazy, nepoučitelnej. To k srovnání náročnosti dětí.
Obdobně se liší i zaměstnání. Někdo má prác i klidnou, žádný spěch. A jiný termíny, stres, přesčasy. Takže kombinace pohodové práce a náročného dítěte může opravdu vyjít úplně jinak, než hodný dítě a náročná práce. A to píšu jako ta, co seděla a pozorovala, jak si její dítě pěkně hraje, zatímco příbuzná lítala za nezbedou (děti stejně staré).
Odpovědět