20.12.2020 19:42:16 sovice
Re: Když vám dal Pánbůh víru, škoda, že vám nenadělil taky rozum,
Filipe,
nebudu se pouštět do debat, na které teď nemám dost času ani energie, tu poznámku k fotbalovým státním svátkům jsem se snažila napsat co nejodlehčeněji, nebylo to míněno jako vážný názor, který by měl být základem diskuse, takže se omlouvám z další debaty na toto téma.
Jen dvě poznámky
- žádnou výjimku pro církev jsem nežádala (a kdyby to bylo nastaveno jinak, nic bych nenamítala; ačkoliv považuju náboženské svobody za zásadní, nemyslím, že by na ně měl brán ohled z hlediska epidemiologických opatření - ačkoliv tyto svobody je snaha omezovat co nejméně, např. shromažďování má taky nějaká pravidla na skupinky a rozestupy, není myslím z principu zcela zakázáno), řídím se pravidly, která nastavili jiní, že je využíváme, na tom nevidím nic špatného. Necítím se jako špatný člověk, když jdu za přesně stanovených podmínek na bohoslužbu, a dodržím je; Hrouda implikovala, že se chováme nekřesťansky ve smyslu epidemiologicky nezodpovědně, já s ní nesouhlasím; na rozdíl od ní vím, jak to u nás v kostele vypadá.
- a trochu se mě dotklo, že mi připisuješ lhostejnost k zaražení aktivit jiných, třeba sportovců. Nemyslím, že k tomu máš z mého psaní indicie.
Odpovědět