18.2.2021 17:56:36 X__X
Re: Motivační dopis k přijímačkám na sš, formální stránka
Samozřejmě že děti ve věku deváťáků s něčím takovým do styku přijít měly. To je právě to, co je mají učit. Pak chápu, že se tady obecně někteří rozčilujou, že berou přechodníky, ale neberou to, co opravdu mají znát. Federinko, to máš těžký. můj syn právě teď ve vedlejším pokoji taky bojuje s motivačním dopisem. taky na mne zkoušel, že ale oni se to ve škole neučili. no, ale tu samou školu s těmi samými učiteli mi už ukončily dvě starší děti a vím bezpečně, že oni se to učiliy. tak jsem zapátrala na webu školy, kde tedy díky distanční výuce se teď najde leccos a našla jsem, že loňští deváťáci se to taky učili... ale až v březnu. takže předpokládám, že i letos na to přijde řada plus mínus někdy v této době. protože tak nějak učitelka zřejmě nepředpokládala, že letos některé školy budou chtít mít motivační dopis pro studium na SŠ už k přihlášce. normálně se tam životopis + motivační dopis bere ne jako součást přijímacího řízení (a to se tam učí taky, vybírat SŠ, vyplňovat přihlášky), ale až jako součást přijímacího řízení do zaměstnání. takže mezitím co přihláškami na SŠ se už zabývali, tak k motivačnímu dopisu ještě nedošli
Odpovědět