17.4.2021 23:26:45 Analfabeta
Re: Poklady ze špajzky
Když jsem pracovala v masokombinátu, tak jeho součástí byl i tzv. federál. Skladovaly se tam zásoby potravin pro krizové situace a krizová období, v našem případě nejrůznější konzervy. Životnost konzerv byla 10 let. Jednou za čas, většinou za 2 roky, se staré konzervy vyvezly a prodaly a sklad se znovu naskladnil. Náš kolega tehdy zjistil, že se takto vyvážejí staré lunchmeaty, ony teda měly ještě asi 2 roky do data expirace, ale jedna konzerva 400g se prodávala asi za 12,- Kč, zatímco v krámu byla tehdy prodejná asi za 45,- Kč. Jeho manželka měla venkovský krámek s potravinami, tak jí zakoupil a postupně odvezl těch lunchmeatů několik palet, vydělali na tom tehdy vcelku slušný peníz. Pokud jsou teda krizové zásoby potravin v pohodě skladované 10 let, nevidím sebemenší důvod k tomu, aby se vyhazovaly staré kompoty nebo staré konzervy. Jinak v tom skladu byly nejenom lunchmeaty, ale taky vojenské konzervy (zeptejte se chlapů, znal to dřív každý voják, dostávali to, když jeli na cvičení nebo i na opušťáky), paštiky, hotová konzervovaná jídla jako třeba hovězí s fazolemi atd.
Odpovědět