| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Hodonín

7.4.2005 7:14:29 Daniela+3kluci(02+05+07)

Re: Zdraví Brno

Ahoj, já se taky hádat nebudu, taky můžu vycházet jen z toho, co jsem si kde přečetla popřípadě co mi kdo řekl. Vzhledem k tomu, že tady v okolí na ten test holky nechodí a nechodily, bez ohledu na věk či rodinnou zátěž, tak evidentně POVINNÝ není a nebyl. Dle jiných zdrojů se začíná víc a víc plošně rozšiřovat. Pak je zvláštní, co říká tvoje dr., Lenny, tomu nerozumím. Ale možná už zas porodníci všechna relativně nedávno vydaná doporučení (na loňské konferenci ČGPS) ohledně oGTT zrušili a některá pracoviště jen ze setrvačnosti jen pokračují a některá ani nestihla zahájit. Možné je opravdu úúúplně všechno. Ale článek v Rovnosti - rozhovor s V. Unzeitigem z FN Brno byl na 100% až letos.
A nemám se ani koho zeptat - známý je sice gyn. dr., ale ještě nezjistil, že existuje kombinovaný test v I. trimestru, o oGGT prohlásil, že je zbytečný pokud maminka nemá problémy a podání ATB při porodu beta-streptokok pozitivním maminkám je pro něj taky zbytečnost. Nastřihnout hráz je nejlépe snad vždy.... no comment, zejména když mám medicínské vzdělání.....
Takže glukózový test tu nevyřešíme. Zdrojů informací je mnoho, pro laiky jsou ty nejspolehlivější (na internetu) nedostupné (nutné členství či poplatky apod.).
D
Odpovědět
Průběh diskuze (8 názorů)
Zdraví Brno Gabča, Adélka 12/02 6.4.2005 14:20
*Re: Zdraví Brno Vínečko 6.4.2005 14:53
**Re: Zdraví Brno Daggy, Viki + Bety 30.5.05 6.4.2005 15:24
***ahoj evullenka 6.4.2005 18:43
***Re: Zdraví Brno Daniela+3kluci(02+05+07) 6.4.2005 19:0
****Re: Zdraví Brno Vínečko 6.4.2005 20:1
*****Re: Zdraví Brno Daniela+3kluci(02+05+07) 7.4.2005 7:14
******Re: Zdraví Brno Vínečko 7.4.2005 7:47

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.