Re: Gympl čtyřletý Praha - méně náročný
Dovysvětlím.
Jedná se mi o to, aby se dcera nemusela biflovat po nocích moc zbytečných informací, aby byla ve škole spíš pohoda, menší rivalita, dravost a řevnivost, zajímavé volitelné předměty…
Některá soukromá gymnázia mají menší tlak na výkon a zároveň zajímavou výuku a nadstandardní vybavení.
U soukromých gymnázií tedy určitě neplatí rovnice nenáročné = stará budova a nevětraná chodba a vyhořelí učitelé
U těch státních nevím, neznám.
Dcera nemá žádné různorodé tvořivé zájmy, je úplně normální, trochu brnká na piano, čumí na televizi, kupuje na čínských shopech nějaké blbosti. Skoro normální holka této doby. To si ve škole samozřejmě naplňovat nebude.
Hloupá není, gympl by dělat mohla, ale není ambiciózní, známky nikdy moc neřešila. Všimla jsem si dříve, že má slabší mechanickou paměť. Loni nebo předloni tu byla nějaká kámoška, učily se spolu a viděla jsem jasně, jak ta moje dcera se nemůže naučit nějaký informace, když v nich není žádná souvislost, žádná zkušenost. Proto má také obvykle nejhorší známky z příroďáku a zemáku. Kamarádka to vysypala nazpaměť snadno a rychle. Tu angličtinu se ale na druhou stranu naučila z televize skoro zázračně. Ale nebylo to jejím cílem. Nechce se po nocích šprtat zbytečné informace, a hlavně chce být v pohodě, nechce být v prostředí, kde se všichni derou za úspěchem.
Nepřipadá mi to až tak úplně nesrozumitelné.
Odpovědět