21.10.2021 16:39:48 sally
Re: Co s kočkou?
řešila jsem předevčírem, chodí k nám nádherná tříbarevná kočka... takže jsem napsala na sousedské webovky - ve městě bych asi obešla nejbližší baráky a vylepila plakátek, ať se majitel ozve.
Nám se majitel ozval, takže jsme se domluvili, že kočka nepotřebuje "zachraňovat". Kdyby zachraňovat potřebovala, vzala bych jí k našemu veterináři, aby zkontrolovali, jestli má čip. Kdyby neměla, asi bychom jí adoptovali (ale máme pozemek, mohla by být ve stodole a je to zjevně "venkovní" kočka).
Pokud bych neměla tyhle veterináře a nevěděla, že se o takové zvíře postarají (furt řeší toulavé kočky, v létě tam měli taky kočku s koťatama, obvykle jim velmi rychle najdou nový domov), tak bych šla do toho útulku - i tam by měli mít čtečku na čipy.
Hlavní důvod je zima, kočka by potřebovala na zimu alespoň tu stodolu, prostě sucho a závětří. Pokud je navíc těhotná, tak o to více. Jestli je těhotná viditelně, tak bych jí rovnou sbalila a vzala do toho útulku než porodí - s tím, že bych vylepila plakátky po okolních domech, že jsem našla kočku - a buď číslo na sebe, nebo na útulek (pokud chceš zůstat anonymní).
Odpovědět