26.11.2021 4:30:36 Cimbur
Re: Zeman má covid
Co není na trhu? Lůžka s HFNO? Protilátky byly u nás dostupné v počátku jen v krajském městě a pro chodící, pár hodin denně a s pořadníkem. Pak je problém ty lidi tam dopravit. Nemáme lidi na doprovod, nebyla infekční sanita. Pak je problém s tím, dostat je tam včas. Je pořadník. Pak je problém zdůvodnit to. Devadesátiletý člověk s mnoha diagnózami není perspektivní. Nyní aktuálně sice podává protilátky i druhá nemocnice v našem městě, ale zásoby došly. Má vlastní pořadník.
S vysokoprůtokovým kyslíkem mám tu zkušenost, že když jsem tam chtěla poslat velmi letitou a velmi milou dámu, sdělila mi smutně a unaveně mladinká kolegyně, že nemají ani pro o 10 let mladší. Že by i u nich dostala bazál. Tedy nízkoprůtokový kyslík, kortikoidy atd. .. A morfin. Strašně jsem se snažila... Pár těch lidí mám před očima. Oni hodně staří lidé většinou chtějí umřít. Tihle ještě nechtěli. Triage funguje i mimo koronu. Ale tohle je jak za války. Oni vědí, že by ti ubozí staříčci akorát na pár dní zablokovali kyslík a intenzivní lůžko a pak s jistotou stejně umřeli. Ale to rozhodnutí všechny bolí. Nejsme na to zvyklí Pak se slavnostně vypraví kolona z Brna do Prahy. Ale stovky "neperspektivních" takhle potichu nedostanou intenzivní péči.
Odpovědět