6.4.2022 5:46:57 Vítr z hor
Re: Skleník - ano nebo ne?
Sugar, tak to je jasné, ty jsi na jiném kontinentě, nevěděla jsem to
Ano, můžeme si vzájemně závidět mnohé. Jen teda ten Hardy Chicago tu zatím nikdo nepotvrdil, že je dobrý i pro naši oblast, protože zatím nikdo nehlásil, že by mu dozrála hlavní sklizeň (nezáleží jen na zónách, ale třeba i na teplotní struktuře a konkrétním klimatu).
US zahradnictví sem nechtějí nic posílat, v UK už se na nás po Brexitu taky vykašlali. Ani ten pitomý rybíz!
Struktura teplot – to je třeba je důvod, že mi jdou na zahradě lépe fíky než meruňky (ty jsou v poslední době takřka neřešitelné – paradoxně kvůli vysokým teplotám v předjaří, které způsobí narašení, ale takto narašené stromy pak nezvládnou běžné jarní mrazíky. Letos už je prý zase po žížalkách, byť teda někteří srdcaři rozdělávali pod pár oblíbenými stromy oheň.)
Líbí se mi, jak se tyhle věci v rámci velké země a rozdílných typů klimatu řeší třeba i v zahrádkářských fórech. Zrovna rajčat je spousta, některá ani do skleníku nejdou, jiná zase milují příšerné vedro a u nás by zaplodila zhruba v půlce srpna.
V Jižní Americe zase třeba nejsou k sehnání jarní cibuloviny, takže si od nás lidi vozí kufry narcisek a tulipánů
Odpovědět