31.5.2022 19:17:30 Buřt
Re: Začínám s učením
Delete, děkuju.
ŠVP mám přečtený, ročníky určitě budu chtít vědět dopředu. Stejně tak učebnice, určitě si chci pokusit hodiny naplánovat co nejvíc dopředu, než se v tom trochu zaběhnu.
Ohledně organizačních věcí, porady a třídní schůzky mají na škole vždy v jeden den, takže s tím počítám.
Mám takovou idealistickou představu, že budeme dělat pokusy, já budu nastiňovat otázky "proč" a společně se dobereme správných závěrů.
Maličko tápu v metodách, jak děti aktivizovat, aby to nebyl jen můj výklad, pár odpovídajících na otázky a většina klimbajících.
Líbí se mi metodika p.Krynického (www.realisticky.cz), který nechává žáky hodně samostatně pracovat.
Škola je soukromé osmileté gymnázium. Nejsem so úlně jistá jak s těmi malými, přesně jak píšeš, že nemají ještě potřebný aparát, ani pojmz. Měla jsem u nich zkušební hodinu a překvapilo mě, jak mám rozebírat elektrický výboj bez pojmu pole a tak. Takže s menšími to asi budu mít těžší než tu úroveň detailu lépe odhadnu.
Kdybys měla tip na nějaké pěkné zdroje, sem s tím, klidně i v AJ. Líbí se mi třeba howstuffworks.com, ráda bych ty poznatky hned navazovala na praktické využití (k čemu nám to bude
)
Odpovědět