20.6.2022 10:58:39 Blanče
Re: Tak nám končí pan ministr Gazdík....
Ka_t prosím, o jakém školství mluvíš v souvislosti s mizernými platy? Docela by mne to zajímalo, protože mám aktuální zkušenost ze základky (350 dětí), ale to asi není úplně podstatné, jede se na tabulky a opravdu si nemyslím, že by - alespoň v naší oblasti - byly nějak tragické. Mizerné jsou tabulky pro THP a ostatní personál ve škole, na té naší bojujeme s kuchyní a ano, v podstatě nenárokovou složku platu má ředitel možnost přerozdělit pedagogové-nepedagogové dle vlastního uvážení. Ale v podstatě kantoři kopírují průměrnou mzdu ve státě, což mi tak tragické nepřijde. Před pár lety bylo blbě nastavené vysoké školství, tam se podle mne u tabulek automaticky počítalo s tím, že část platu budeš mít z projektů, základ byl opravdu tristní - jak je to teď netuším, uvidím po prázdninách, vracím se na pár hodin denně na místo činu
. Střední nevím, ale předpokládám, že skladba je obdobná základkám. Ono těm úředníkům je to úplně jedno, co vyplatí a já začínám mít pocit, že některé školy musí mít blbě sestavené úvazky a blbě odevzdané statistiky, že jim to nevychází, případně že mohou mít nějakou chybu v dofinancování od kraje a pokud není na škole nikdo, kdo by tomu rozuměl, prostě se nechají ošidit.
Odpovědět