12.4.2023 18:42:25 77kraska
Re: Změna střední školy
Zakladatelko, mám s přestupem na střední škole vlastní zkusenost, muzes mi napsat mail na 7kraska@post.CZ, odpovím ti.
Přijde mi, ze nemáš zatím představu, kam by syn přestoupil a co by to obnaselo, jaké rozdilovky. A ještě se musíš strefit do stejných jazyku, které se tam uci. Nemůže jít s aj a fj někam , kde mají němčinu, to by se ji musel doučit a udělat rozdilovku i z jazyka.
Osobně bych se snažila udržet dite/studenta na stávající škole, i kdyby měl mít špatne známky, už má přece skoro polovinu skoly za sebou. Určitě bych jej nechtěla nechat doma a čekat na další přijímací řízení, aby nastoupil v 18 letech do prvaku a maturoval ve 22 letech. Radši bych mu domluvila doucovani z ucetnictvi a ekonomie. (Moje dcera chodí taky na obchodní akademii a podle mne se to dá naučit.) Navíc riskujes, ze se příští rok bude syn těžko dostávat na střední školu, zase se tam bude hlásit silny ročník. A kdoví, co se ještě stane a nakonec syn třeba žádnou střední nedodela a bude si vyčítat, ze odešel ze střední, když si mohl najít doucovani a střední dodělat. Snažila bych se na maximum, aby zůstal na stávající škole.
Odpovědět